Scoatere Tatuaj

Next Level Tattoo, Strada Drumul Taberei nr.35, sector 6, Bucharest
Phone: +4 0775 313 263 Email: next_level_tattoo [at] yahoo.com

Exista situatii in care tatuajul pe care vi l-ati facut acum multi ani sa nu mai fie ceea ce va doriti. Aparatele, acele, tusurile, tehnica de acum cativa ani erau rudimentare si tatuajul, de care atunci erati mandru, nu mai arata acum asa cum trebuie. Sau poate ca v-ati facut un tatuaj si nu este ceea ce va asteptati.

Exista persoane care au multe tatuaje pe o anumita zona a corpului (ex: brate,spate,etc), iar o mare parte dintre acestea nu se incadreaza in imaginea de ansamblu creeata de-a lungul timpului, fie din cauza proastei realizari a tatuajului, fie din cauza alegerii gresite a modelului.

Arta acoperirii tatuajului este aproape la fel de veche ca cea a tatuajelor. Mai ales in situatia in care vreti sa acoperiti un tatuaj cu un altul, trebuie sa va alegeti cu foarte mare atentie artistul care sa execute lucrarea. In caz contrar va puteti trezi cu o problema mai mare decat era tatuajul initial. Puteti constata la finalul sedintei de cover up ca modelul vechi este inca vizibil sau ca tatuajul nou este mult prea inchis la culoare.

Nu orice tatuator este calificat sa realizeze un cover-up corect. Sunt cativa care sunt capabili sa camufleze inteligent vechiul tatuaj fara a-l transforma intr-o pata mare si inchisa la culoare. In principiu nu acesta este scopul unui cover-up si din pacate sunt multi artisti care considera ca negru si nuantele de gri-uri pot acoperi un tatuaj.

Este important de mentionat ca de fapt noul tatuaj nu-l acopera pe cel vechi, ci se combina cu acesta. In momentul in care zona s-a vindecat, noul tatuaj imparte acelasi straturi de piele ca si vechiul tatuaj si pigmentii acestuia se combina cu pigmentii celui vechi. Tocmai de aceea, daca piesa veche este prea neagra sau daca conturul sunt prea puternice, puteti fi nevoit sa faceti cateva sedinte de laser pentru a “decolora” piesa pana in punctual in care poate fi acoperita.

Cicatricile cauzate de arsuri, taieturile adanci sau grefele de piele pot fi de asemenea acoperite. Cel mai important este modelul pe care vi-l alegeti. In legerea modelului trebuie luate in considerare textura cicatricilor si incadrarea perfecta in forma acestora, si astfel acoperirea si ininfrumusetarea cicatricilor va fi un succes.

Din nou cel mai important pas este alegerea artistului tatuator. Sa nu credeti daca vi se spune ca cicatricile nu pot fi acoperite. Daca nu va plac, infrumusetati-le; asigurati-va doar ca, tatuandu-le, nu le scoateti in evidenta.

O alta metoda de eliminare sau modificare a tatuajelor este metoda laserului.

Scoaterea tatuajelor cu ajutorul laserului este un proces prin care se aplica lumina, energie/caldura pe pigment. Acest lucru face ca moleculele pigmentului sa se mareasca intrerupand astfel procesul natural de aranjare in piele. Acest lucru permite corpului sa respinga moleculele mari si sa absoarba moleculele mai mici. Partcile mai mici de pigmenti care sunt absorbite trec prin filtrarea naturala a corpului.

Acest proces poate fi dureros desi este diferit pentru fiecare, de multe ori aceasta a fost comparata cu cea a unui tatuaj sau inexistenta. Chiar si asa durerea poate fi redusa cu ajutorul spray-urilor cu efect de inghetare. Dupa tratament pot aparea basici. Acesta este modul prin care corpul raceste zona pentru a facilita vindecarea rapida. Nu spargeti/rupeti basicile care apar. Cel mai bun mod de a avea grija de ele este sa pastrati zona rece si curata. Daca credeti ca este necesar puteti aplica si gheata. Atentie : NU RAMAN CICATRICI IN URMA TRATAMENTULUI !

Referitor la durata intre tratamente va sugeram 7-8 saptamani sau mai mult. Daca va duceti la un nou tratament inainte de 7 saptamani riscati sa pierdeti timp si bani. Nu acordati corpului destul timp pentru a filtra moleculele care au fost „deranjate”. Numarul de sesiuni pentru un tatuaj depinde de fiecare individ. 

Sunt multi factori care joaca un rol in procesul de eliminare a tatuajului . Cei mai importanti sunt sistemul imunitar al corpului si modul in care a fost facut tatuajul. 

Pentru o inlaturare completa a unui tatuaj sunt necesare intre 5 si 20 de sesiuni. Daca va doriti sa diminuati intensitatea unui tatuaj in vederea realizarii unui cover-up este necesar sa discutati cu artistul dumneavoastra pentru a staili cat de deschisa trebuie sa fie zona. Daca alegeti sa diminuati suficient culoarea tatuajului aveti posibilitatea de a alege dintr-o gama mai larga de culori si modele pentru tatuajul ce urmeaza sa-l aplicati.

Costul unei sesiuni de laser depinde foarte mult de tatuajul dumneavoastra, pretul minim fiind de 80 euro. Acesta este calculat pentru fiecare sesiune pe baza marimii si a complexitatii tatuajului.

Pentru orice intrebari despre acoperirea unui tatuaj vechi, a unor cicatrici inestetice sau despre metoda laserului ne puteti trimite oricand un mail la adresa next_level_tattoo@yahoo.com.