Comisia Europeană avertizează: tatauajele cu henna pot dăuna sănătăţii!

Next Level Tattoo, Strada Drumul Taberei nr.35, sector 6, Bucharest
Phone: +4 0775 313 263 Email: next_level_tattoo [at] yahoo.com

Urmarind aceasta stire am ajuns la concluzia ca datorita unor indivizi dornici de a face ce va bani marunti pe plajele din intreaga lume , saloanele de tatuaj profesioniste vor avea de suferit, aici se incadreaza si cele de la noi din tara , acestea va trebui sa mai indure un control in plus de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Vreau sa vedem si parerea voastra despre acest fel de tatuaj care daca nu este executat cum trebuie si cu ce trebuie exista riscul intr-adevar sa creeze probleme celui care le poarta. Vreau sa va vedem parerea si despre acei ‘’tatuatori’’ambulanti , credeti ca ei chiar respecta toate reglemantariile in vigoare, ‘’tatuajele’’ facute de ei chiar tin asa cum spun ei? chiar va plac? Am deschis un topic in forumul nostru deci va asteptam pareriile !
Este vară şi nu este exclus să fiţi tentaţi să vă imprimaţi un nume sau un simbol pe piele. Interesaţi-vă înainte dacă soluţia de culoare închisă folosită pentru tatuajele temporare conţine sau nu henna.
Problema e că aceste tatuajele nu conţin doar henna naturală, ci henna în combinaţie cu diverşi coloranţi, adesea periculoşi pentru piele.
Tocmai de aceea, specialiştii Comisiei Europene au trimis avertizări în toată Uniunea. În acest context, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă o serie de controale în saloanele de frumuseţe, dar şi la mare, unde s-au stabilit ‘’maeştri’’ în tatuaje.