@costi

 pro artist

Costi

<span style="\&quot;font-size:" 13px;="" line-height:="" 1.6em;\"="">Sunt nascut in luna martie a anului 1979 in orasul Lupeni , judetul Hunedoara . Am descoperit tatuajul inca de la o varsta frageda(15-16 ani) cand mi-am facut si primul meu tatuaj . Dupa nici un an am inceput sa introduc si eu primele ace in piele, atat mie cat si prietenilor mei. La inceput cu acul traditional iar apoi am inceput sa folosesc aparatura facuta de mine si apropiatii mei. Dupa ceva timp l-am cunoscut pe bunul meu prieten Ovidiu din Sibiu. Ajutandu-ne reciproc am ajuns treptat sa avem ace profesionale, tusuri de tatuat iar apoi mult asteptatul aparat de tatuat. Treptat  am inceput sa-mi iau treaba in serios. Am inceput sa investesc bani si din ce in ce mai mult timp , in pofida vorbelor descurajatoare pe care le primeam zilnic din partea apropiatilor.

In anul 1999 mi-am deschis primul salon de tatuaj( unde ? ) . Prin anul 2000 , dupa o scurta vizita in Germania,  am deschis salonul din centrul orasului Targu-Jiu.

In anul 2004 s-a pus bazele Asociatei Tatuatorilor Profesionisti din Romania si cu aceasta ocazie a avut loc si prima conventie de tatuaje din Romania “ Transilvanian Tattoo Expo”, unde am luat participat ca membru al juriului.

Intre timp am mai fost plecat in partea de vest a Europei pentru a face schimb de experienta , iar in anul 2005 am avut colaborari cu 2 saloane de tatuaj din Cipru. 

In anul 2006 am avut onoarea de a fi prezent la Conventia Internationala din Viena , unde salonul meu a fost primul din Romania inscris oficial si prezent la un astfel de eveniment. Acesta a fost doar inceputul.

In ianuarie 2007 mi-am deschis un nou salon tot in Targu-Jiu, langa Biblioteca Judeteana . Acest an a fost unul de success, pe toate planurile. Am reusit sa fondez si prima revista de tatuaje din Romania – Tattoo Magazin- cei drept doar on-line, momentan.

In 2008, din pacata pentru mine, am fost nevoit sa inched vechiul salon si am deschis unul nou chiar pe Calea Eroilor  chiar langa Poarta Sarutului . Tot raul spre bine ! Noul salon era mult mai mare si mult mai bine amplasat si mult mai usor de gasit . 

Tot in 2008 am participat la Conventia Internationala din Frankfurt , de unde m-am intors si cu un premiu. Acesta este castigat cu Dan, un tip caruia ii plac tatuajele si a hotarat sa investeasca in ele. Il puteti vedea in galerie la sectiunea tatuaje color.

Acest an a fost destul de aglomerat. Impreuna cu Ovidiu si sprijit de Bimbi am reusit sa organizam primul concurs de tatuaje destinat exclusive celor care fac tatuaje acasa “ Underground Tattoo Show” . Am participat si la numeroase conventii printre care: Evian-Franta, Viene-Austria, Berlin-Germania (unde am avut ocazia de a ma tatua la maestrul Paul Booth-Printul Intunericului ) .

 In ciuda programului foarte incarcat, nu m-am oprit aici si schimband cateva vorbe si planuri cu bunul meu prieten Ovidiu Popartan , am ajuns sa punem la cale o conventie internationala si la noi in tara “Transilvania Tattoo Expo” ce am decis sa fie organizata la Sibiu , dat fiind potentialul turistic al zonei si nu numai.

Nu neg faptul ca in tot aceasta perioada m-am tot gandit sa deschid un nou salon de tatuaje in alta localitate si cu ajutorul unor prieteni si sprijinul personal al “fratelui meu lins” Alex T. din Bucuresti, am reusit sa realizez si acest plan.

Si asa, pe data de 15 februarie 2009 a luat nastere noul meu proiect Next Level Tattoos Costi – Bucuresti, cooptand-ul alaturi de mine pe Mornel. L-am numit proiect pentru ca vreau sa invit in acest salon artisti tatuatori si colaboratori dornici de schimb de experienta atat de la noi din tara cat si din exterior.

A urmat o perioada in care am muncit foarte mult. De cand am deschis salonul din Drumul Taberei rar vedeam lumina zilei. Intram dimineata in salon si ieseam noatea tarziu, ceea ce era bine. Lucram foarte mult la partea de creatie, tatuaje mari – pe care le puteti vedea in galeria foto.

Intre timp mi s-a oferit sansa sa preiua unul dintre cele mai mari saloane de tatuaj din tara, un salon cu renume- Fashion Tattoo. Imi doream de mult sa lucrez intr-un salon mare si am reusit sa-mi mai indeplinesc unul dintre vise .Mi-am mai largit echipa de lucru cu inca trei baieti : Beni –piercing si tatuaj- pentru salonul din Targu-Jiu, Alex-body piercer si Moshu tatuator pentru noul salon Next Level Tattoos 3. Astfel pe data de 1 Mai 2010 am deschis portile noului meu salon de tatuaje din B-dul Ion Mihalache . Acest salon nu a fost un moft sau o ambitie de-a mea ci doar dorinta de a demonstra ca intotdeauna este loc de mai bine.

Intre timp am mai fost invitat la Sunny Beach Tattoo Convention din Bulgaria. Am ramas placut impresionat de artistii bulgari . Am castigat si locul 3 la Best Big Tattoo. 

Am reusit sa pun bazele unei noi asociatii de tatuaj si body-piercing : Asociatia Tattoo&Piercing Romania. De ce ? Simplu. Pentru ca si in Romania lucrurile trebuie sa mearga intr-o directie buna in domeniu si am decis impreuna cu Constantin Adrian alis Fish Tattoo sa formam aceasta asociatie .

In acest an – 2010- am organizat prima conventie internationala din Bucuresti, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din tara si care sper ca va ajunge unul de referinta in Europa. Intre timp International Tattoo Convention Bucharest a ajuns la editia cu nr3, si se bucura de un real suces.

In anul 2012 la conventia internationala din Frankfurt , am castigat locul 1 la best of day in fata a peste 600 de tatuatori, ceea ce ma impresionat enorm si ma facut sa realizez ca tatuajele executate de mine au trecut un alt nivel. Iar la conventia de la Viena tot in anul 2012 am luat locul 3 la catgoria best of color, alaturi de Boris si Chris Smith.

La inceputul anului 2013 , cu multe greutati intampinate am reusit sa deschid salonul din B-dul Timisoara, Bucuresti, de unde nu-mi mai doresc sa mut salonul mult timp.

De aici pagina mea ramane  deschisa. Sper ca de acum voi putea veni in fata dumneavostra cu mai multe fapte si tatuaje. Pentru voi, cei care-mi cititi aceste randuri, va multumesc pentru interesul acordat si va urez bun venit. 

My Work